Borta bra, men hemma bäst...

....stämmer bara i vissa fall, den här helgen har varit underbar, fint väder med värme och sol, varit ute och seglat och även varit i fina städer! :D Det är sånt som gör mig lycklig!

Brände mig på axlarna och låren också, fast jag får ju skylla mig själv, hoppade över solskyddsfaktor första dagen. Dum som jag är, men men, finns inget att göra åt det nu, förhoppningsvis går väl det röda bort snart så att jag kan bli jäkligt brun.

Idag har jag inte gjort så mycket, är ju så jobbigt att göra saker när det är så sjukt varmt. Fast på förmiddagen var jag iväg till en kiosk här i närheten för att titta hur allt fungerar, eftersom jag förhoppningsvis ska jobba i den kiosken framöver. Några dagar i alla fall. Lite pengar kan man ju hoppas på att få in, så att jag ska kunna köpa ett objektiv som jag vill ha. ;)


Vadstena kloster


Segelbåten + Erik


Svenska flaggan är alltid med!


Underbart fin solnedgång i vadstena,
fin avslutning på dagen!

Puss♥

Seglingshelg

Snart bär det av till Karlsborg, undrar hur många gånger jag sagt fel på det. Jag bör nog öva på min geografi tror jag. I morgon seglar vi från Karlsborg till Vadstena där jag ska ta en massa kort, Per sa att det skulle vara väldigt fint där. På söndag seglar vi från Vadstena till Motala.

Kommer att bli en trevlig helg. :D

Puss♥

ut till sjöss

Gud vad det är varmt ute! :O Men det är underbart skönt!

Igår var jag till stan och åt glass med vännerna Sara och Matilda, Sanna var även med en liten stund. Senare gick vi iväg till mariebergskogen och var med på utegympa med Friskis&Svettis, svettigt kan jag ju verkligen säga att det var, eftersom soloen var framme precis då vi tränade, vilket gjorde att det hela blev mycket jobbigare, men skönt var det. ;)

Idag har jag inte gjort mycket alls, bara varit hos mormor och solat lite.

I morgon ska jag iväg och segla med Per och hans familj, det ser jag fram emot, ska bli riktigt kul! Blir borta från i morgon tills på söndag kväll. Fint väder ska det vara också, så hoppas på att få lite färg på köpet också! Plus att kameran ska med så hoppas på massa fina bilder! :D

Puss♥

It's raining cats and dogs

Ja idag har det regnat från och till, tråkigt.. Jag som vill ha sol nu när det är lov och allt! :)

Förra året var det en som berättade för mig varitfrån uttrycket "It's raining cats and dogs" kom ifrån, fast hon pratade engelska så jag missuppfattade nog lite och så var det ju ett tag sen så jag kommer inte ihåg precis. Men jag tror att uttrycket kommer ifrån England, hon pratade någonting om att de förr hade grästak och när det "spö"regnade så regnade det igenom, sen nämde hon något om att de hade djur på taket och när det då regnade så ramlade djuren igenom taket. Fast det låter underligt, så jag vet inte om det va så, men det kanske kan vara så. ;)

Puss♥

Mätt som en plätt!

Så nu är jag äntligen mätt, och är nöjd över hur maten blev, tror även de andra tyckte att det va gott. :)

Snart är det fredag och då är det midsommar! :O Vad ska alla hitta på då? För jag har ingen aning om vad jag ska göra, Per ska tydligen supa skallen av sig med sina kompisar... mamma och pappa ska vara hos grannarna där jag inte tror att det är så himlans roligt för mig att vara, eftersom det bara är med några grannarna, där alla är vuxna.. Så har någon lust att ta hand om mig på midsommar? :D

Puss♥

Paj(as)

Igår var en alldeles perfekt dag, vaknade tätt intill Per, åt frukost, åkte till coop och köpte glass sedan bar det iväg till lövnäs hamnen där vi satt och åt glass i solen, senare på kvällen blev jag bjuden på bio av Per, Baksmällan, riktigt rolig film faktisk, fick skratta en hel del.
Så igår var det en heldag med Per, väldigt roligt och mysigt.

Ska strax skriva en handlingslista så att vi kan åka iväg till affären och köpa mat. Har knappt ätit idag, så jag är lite hungrig. Jag ska göra en paj, Bacon och Mozzarella paj, underbart gott! :D

Puss♥

Fota med Älskling

Idag har det inte hänt så särskillt mycket, jag och Per vaknade vid ett kanske. :) Gick upp och åt frukost, Per åkte hem och jag gjorde ingenting.
Adrian kom hem igår kväll efter några timmar på akuten, efter att ha varit och tävlat i Hagfors, han ramlade självklart.. Nej då, det brukar han inte, men igår gjorde han det, och gjorde tydligen en snygg vurpa, en kullerbytta över cykeln. Detta gjorde ju då att han nu har en lätt hjärnskakning. Men men, så kan det gå i speedway, så det va inge farligt. :)
Så han måste ju ta det lite lungt nu några dagar vilket han inte är så bra på.. så vi satt och tittade på filmen Love actually, väldigt gullig.
Senare mot kvällen kom Per hit igen och vi åkte ut för att fota lite, men vi hittade inget bra ställe att vara på, överallt där det var fint var det ju självklart folk.. Men vi tog bilen och åkte iväg till hammarö kyrka och sköt några kort.


Jag Älskar Dig♥

Puss♥

Student, skolavslutning & balen

Så, nu har jag redigerat bilder från studenten, skolavslutningen och balen i 2 timmar, kanske mer.

Så här ska ni få bilderna:

Pers Student:


Mamma Åsa, Elinor, Bror Erik, Pappa Mats


Min älskling var söt redan som liten. ;)


Min söta, glada student!


Bröderna skoting, Erik, Per, Oskar.


Så söt så! :D Massa blommor fick han också.


Alexander och Per.


Måste ju säga att västen passade henne perfekt! ;)
Lite vingligt var det bara. ;P
"Student i rörelse"


Det vet jag inte om det stämmer men..


På flaket.


Jag älskar dig! :D


Hela klassen.


Pappa Skoting.




Massa glada studenter!


Mats och Per är glada efter att ha åkt Hummer.


Han var så stilig idag min Per. :D

Skolavslutningen:


Var hemma hos Fredrik med kompisarna på kvällen efter
avslutningen, där åt vi en jättegod tårta som Jonas bakat,
vi åt även en massa chips och dipp. ;P
Men det är så det ska va!

Balen:


Malin och Per var fina inför Balen,
Men måste säga att jag var lite
avundsjuk på Malin.. Jag hade velat vara
den som gick på balen med Per..


Men dom var fina båda två i alla fall! :D


Var i Museiparken (stavas?) och fotade.






Per är oerhört stilig!


Malin var fin hon med!


Glada miner i Hummern.




Malin och Per utanför Stadshotellet.

Så det var alla bilder för mig idag :)

Puss♥

Student 09

Idag har jag varit på studentkalas hela dagen, min älskling gick ju ut idag. ;P

Och vet ni vad? :o Jag åkte i en stor jäkla hummer in till stan med Pers föräldrar, så jäkla stor. Den bilden ska Per åka med i till Balen på lördag.

Och i morgon är det min tur att gå ur 2:an, bara ett år kvar till studenten, läskigt, samtidigt som jag längtar efter att få sluta skolan, skönt att ha sommarlov nu i alla fall. :)

Bilder från idag och i morgon kan ni få någon dag här, kanske i morgon om ni har tur. ;P

Puss♥

Omgjort

Hade tråkigt, så jag gjorde en ny header. :)

Ska jag ha kvar den eller byta tillbaka till den gamla? :)

Kanske byta bakgrundsfärg, fast det blir en annan dag i så fall. :)



Puss♥

Så himlans fin

En dag frågar en son sin far: ”Pappa, springer du en maraton med mig?”
Fadern svarar: ”ja” och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: ”Pappa, springer du en till maraton med mig?” och fadern svarar igen ”ja, min son”.
En dag frågar sonen sin far: ”Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?” (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och fadern svarar igen ”Ja”…
Och här kommer videon till denna historia:
http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY

Det känns vuxet

Förlåt för det dystra inlägget igår, men kände att jag var tvungen att skriva av mig lite. :)

Idag kännde jag mig vuxen, har varit och röstat. ;P
Fast samtidigt kändes det fel, eftersom jag inte kan ett skit om partierna, men men, det fick gå ändå. Nu är det gjort i alla fall.

Får se vad som står på schemat idag, hoppas på att få träffa Per idag i alla fall. Fick ju aldrig chansen att göra det igår.

Puss♥

Saknaden är stor

Den 6 juni, Sveriges Nationaldag!

Idag, exakt för 2 år sen var jag hemma hos mormor och morfar. Jag satt inne i vardagsrummet där det inte va sig likt, ett matsalsbord var borta, i stället stod det en stor sjukhussäng. I den sängen låg min morfar, min älskade morfar, han låg där nästan helt medvetslös. Min moster var framme till honom flera gånger med någonting som liknade en tops, fast med större luddsak, fylld med vatten, han kunde inte fukta sig själv i munnen, vilket gjorde att hans mun torkade ut, därför hjälpte min moster till så att det inte skulle bli så.

Morfar var sig inte lik, han var jätte smal, ansiktet var snästan bara skelett och skin, näsan blev spetsigare, kindbenen mycket högre, skinnete slappare. Min morfar som var välbyggd med både muskler och fett, han var grov min morfar, men vid denna stund var han inget annat än liten. Liten och kunde inte göra någonting, han bara låg där, kunde inte öppna ögonen, inte prata inte ens få fram ett ynka ljud.

Ungefär två dagar innan var morfar uppe och gick, fast med hjälp av någon. Den här dagen kom jag hem till dem efter lunch tror jag, när jag öppnade dörren satt morfar på sin vanliga plats i köket, mormor satt bredvid, tror att ena min moster satt vid bordet också, min kusin var där inne också. När morfar fick syn på mig tittade han upp, han började gråta, *vilket jag också snart börjar göra nu när jag skriver*, sa till mig att komma till honom, det gjorde jag, ställde mig bakom honom och kramade om honom, han kramade tillbaka, han grät och sa att jag skulle ta det lungt och vara försiktig. Det lovade jag honom. Jag hade aldrig kramat morfar förut, eller jo, jag gav honom en kram någon månad tidigare när han fyllde 76år. Min morfar tyckte inte om att kramas, han var en tuff typ, med ett väldigt grovt språk som alltid kom ut högt, det lät alltid som han var arg, vilket han oftast inte var. Hade även aldrig sett honom gråta förut, så det var oerhört jobbigt, men jag höll in mina tårar för morfars skull, men det var svårt.

Tillbaka till dagen för två år sen, många av mina släktingar var där, mormor, 4 mostrar, 2 kusiner, mamma, jag och 2 från sjukpersonalen som höll koll på honom. Vi alla var samlade runt morfar, han andades tungt. En liten stund satt jag bredvid morfar i en stol, höll honom i handen, det var jobbigt, det tog ett tag innan jag klarade av det, var rädd för hur han skulle kännas, rädd för min reaktion, han var sval.

Senare mot kvällen, alla var kvar, pappa och Adrian hade kommit, prästen var där och läste ur bibeln, prästen var morfars kompis, därför ville vi att han skulle vara där, han kom så fort han kunde. Runt 21:00 började morfar andas väldigt tungt, han tog stora andetag, släppte ut luften snabbt, hela han rörde sig, man såg att det var jobbigt för honom. Men det fanns ingenting vi kunde göra åt det, bara titta och vara nära honom. Nära var vi, vi satt alldeles intill hans säng. Andning uppehållen var långa, jag hade svårt att andas, svårt att titta på honom. Min kusin satt bredvid honom och höll honom i handen, hon utbildade sig till sjuksköterska. Hon höll koll på morfars puls.

Vid halv nio någon gång, sa mormor att hon skulle gå och lägga sig, hon var trött. Morfars puls ändrades, min kusin sa till mormor att hon skulle sätta sig och hålla morfar i handen ett litet tag till. Hans andning ändrades, han tog ett andetag, sen ett långt uppehåll, vi trodde alla att detta var hans sista, alla var tysta, lyssnade, sen kom det ett andetag igen, sen ännu ett upphåll, så höll det på tills klockan hade blivit 21.35, då tog han ett andetag, uppehållet var långt, fortfarande uppehåll, det ända jag tänkte då var: snälla morfar, ett andetag till. Det andetaget kom aldrig... Han var nu borta, borta för alltid, min älskade morfar var borta, nu har jag ingen morfar.

Klockan 21.35 den 6/6 2007, tog morfar sitt sista andetag på denna jord. Nu är han uppe i himlen och vakar över oss, den bästa och finaste ängeln. Saknaden är stor!

 

Puss♥

2 dagar kvar

Nu ni är det snart sommarlov på riktigt! :D

I morgon har vi kemi, där vi får reda på ett prov som vi gjort, sen har vi matte efter lunch, och samtidigt är det SÄG-Festivalen. sen på måndag har jag bild i tre timmar, fast förhoppningsvis kortare, sen slutar jag. Tisdag, ledig hela dagen detsamma med onsdag och torsdag eftersom då är det studenten, då jag ska titta när min älskling går ur. Sen på fredagen slutar jag! :D

Alltså 2 DAGAR KVAR I SKOLAN!!!

Just nu ligger jag i Pers soffa och ska sedan till speedwaybanan för att jobba... kan ju inte säga att jag är så pepp på det, det är ju så tråkigt väder ute.. Men ni kan gärna komma och titta, det är gratis! börjar klockan 19.00 på Kalvholmen.

Nej nu ska jag vända mig om och pussa på min Per som jag tror sover. :P

Puss♥

Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv

Gud vad jag älskar denna värme!!! :D

Gått på stan idag från klockan 11 till 14 och letat klänning och skor, fy vad det är svårt.. Tror att jag har varit inne i alla klädaffärer i hela stan nu, och ändå inte hittat den perfekta, de perfekta skorna va väldigt svårt det med. Fast jag hittade en klänning på Vila och ett par skor på DinSko, får se om jag köper det. :) blir lite mkt pengar dock, fast säg något som inte kostar?
Köpte mig ett par solisar idag i alla fall, har inte haft solglasögon sen jag var liten, så det va väldigt ovant, men det ska nog gå bra. ;)









Puss♥

RSS 2.0