Tips promenix

Klockan 10 i morse var det på med skorna, åka iväg till Kilene för en tipspromenad med pappa. Skulle ha gått 5km men den hade inga frågor idag, så det fick bli 2.5 km i stället. Frågorna handlade om Kyrkan, vilket jag inte kunde någonting om. Fast pappa kunde dock lite mer, så det slutade med 8/12 rätt.

Sedan var det hem, byta skor och åka iväg till stugan med pappa, farmor och farfar. De skulle ordna inför vintern, städa i ordning lite och så. Medan vi var där fotade jag vattnets alla vågor undertiden som då ordnade.

Nu håller pappa på med maten, så ska strax äta. Sedan i kväll ska jag va med Per, förhoppningsvis bio, men antar att det bara blir en film hemma i stället. Men det är mysigt det med!

Imorgon börjar skolan igen, konstigt nog så ser jag fram emot det denna gång(?!), eller i alla fall eftermiddagen. Då blir det hem till Johannas lägenhet, laga mat, sedan baka till projektarbetet och även försöka att hinna med att läsa lite körkorts teori, sen är det tillbaka till skolan för en sista lektion, nämligen foto. Hoppas att det blir en givande kurs! Dock slutar jag denna dag 19.00, fast egentligen så gör inte det mig någonting.


Shoppingrunda!

Igår slutade jag skolan direkt efter skolotot, vilket var precis efter 11, skönt. Sen bar det iväg till stan med Sara F, Sara J och Tilda för att jaga skor. Vilken beslutsångest vi hade jag och Sara F då, helt sjukt. Ska jag ha dom eller ej?! Tillslut blev det ett par för mig och ett par för Sara. Sedan bar det av till ett Café där vi drack Varm Choklad med Grädde och Marsmallows och Tilda tog sig en Kaffe.

 


 


En krydda av varje

Vill formatera datorn NU, vill ha PhotoShop NU!
Förlåt, känner att jag tjatar lite grann om det, förlåt... Men PS är väldigt saknat här hemma hos mig!

Nog om det, i morgon har jag sovmorgon! :D
Börjar 12.15, fast inget att hurra över, eftersom bussen går 10.44... Är då framme i stan 11.20, inte roligt! Så, jag åker hem till Johanna innan i stället. :D och tar en buss 20 min senare mot skolan, känns mkt bättre! :D

Väl i skolan ska vi ha Samhällskunskap som är är ett nytt ämne för oss, sen svenska och till slut, mitt favvo ämne, matte... eller inte!

Förkylningen börjar sakta men säkert avta nu, väldigt skönt! :D

Oj vad många olika ämnen det blev i detta inlägg, men visste inte vad jag skulle skriva, så det blev lite av varje. ;P


Stört Skön Alltså!

Medan Per lekte på universitetet, tog jag och pappa bilen och åkte iväg till älven i Skoghall för att fota. Efter en stund kom det en räv fram till oss, han va inte skygg för fem öre. Inte det minsta. Han sprang runt mig och pappa, stod framför oss, kissade och rullade sig så gulligt i det. Jag och pappa pratade gick runt, men inte en enda reaktion av att han hade hört eller sett oss fick vi av honom, vi till och med visslade på honom, men nej, inte en reaktion. Vi funderade nästan på om han va både blind och döv, men senare såg vi att han spanade efter en sork eller liknande, så varken blind eller döv kan han ha varit då. Sen sprang han iväg som om ingenting hade hänt. Stört skön räv vill jag lova, fin va han också, ingen skabbräv som är smal som en pinne här inte. Väldigt rolig att fota!

Men bilder får ni när vi lyckats formatera om datorn så att jag kan installera om PhotoShop, eftersom det går INTE att installera i det här läget, vilket jag blir galen på! PhotoShop är väldigt saknat här faktiskt!


Svininfluensan nästa

Känner mig sjuk, har väl fått svininfluensan nu, jag som varit så skeptisk mot det. Nejdå, det är säkert bara en helt vanlig förkylning. Tänk att jag alltid ska bli sjuk precis i skolstarten, anledningen är väl säkert att jag sover mindre, får ju sämre immunförsvar då har jag hört.
Får väl hoppas att det går över snart. För förkyld är aldrig roligt att vara...

Får se vad som ska hända idag då, antaglingen ingenting, eftersom jag inte mår prima. Men trodde att jag skulle få följa med Per till Tynäs och titta på en seglingstävling, men han hann inte med att hämta mig eftersom han va tvungen att byta bil och skit... Jaja..

Hoppas att ni får en trevlig dag!


Muffins fabriken

Fy så jag är mätt nu. Har lagat mat med Per, super gott va det också! Grillat kött, potatis kroketter (stavas?) och bearnaisesås.
Bakade choklad Muffins förut också, vi får se om vi orkar äta dom också, kanske senare i så fall. :)

Nu ska jag titta på Happy Gilmore! :)




Tillbaka till rutinerna

Usch, nu jag inne på sista timmarna innan jag sitter vid skolbänken igen. Kan väl inte säga att jag längtar, kan gärna ha några veckor till, med bra väder! Men ändå på något vis så tycker jag inte att det är så farligt, skönt att få tillbaka rutinerna, roligt att träffa folk och att dagarna inte blir tomma och meningslösa. Men att sitta och glo i en tråkig fysikbok, men en gapande lärare som aldrig, och då menar jag aldrig, kan vara tyst, det ser jag verkligen inte fram emot! Men en till sak jag ser fram till, det är att det är sista året på gymnasiet, ska vara riktigt skönt har jag hört flera säga, hoppas de har rätt!

Var och fotade Per förut när han seglade förbi här på tynäs, jag och mamma åkte dit.




Adjöss!!

Nu är jag riktigt arg på datorn!!!!
Så ska nog gå härifrån innan jag slår i sönder den eller kastar ut den genom fönstret!
Fast iofs, gör jag det, då går den ju sönder, och då har vi ingen dator, vilket betyer att vi måste skaffa en ny, eftersom det kan ju vara bra att ha en dator eftersom hela familjen använder den här. Smart!!

Nu ska jag kasta iväg datorn, Hej då!


Konfigurationen är felaktig, tack så mycket!

Varför ska datorer jämt krångla?

Nu har dator gjort så att varken PhotoShop eller MSN fungerar, är säkert fler program den har raderat....
Så himla typiskt! Skulle ju behöva PhotoShop nu om jag ska redigera bilder som jag ska förstora upp, och MSN behöver man alltid! Fast vi har ju iofs den extremt gamla versonen av MSN, så jag kan ju chatta i alla fall, men ändå!
Vill ha en fungerande datorn som inte äter upp de program vi vill använda!

Smsar med grannen som är lite av ett dataproffs, eller ja, han är väldigt duktig på sin sak i alla fall. Så han försöker att guida mig genom det här, men han tror att det skulle kunna vara fel på datorn eftersom den gör som den gör... Så vi får väl se om datorn vill rycka upp sig eller om den helst vill bli utkastat genom fönstret.

Ska iväg och åka båtbuss sen vi halv 6, så min dag är inte helt förstörd! :D


Jag ska måla hela världen lilla mamma!

Gud vad jag är trött!
men jag ska sova hos Per, men han hämtar inte mig förens klockan 12, jag lovar, jag kommer att somna här i soffan innan det.. Men vad gör man inte för att få träffa sin älskling, okej då, jag kanske är lite överdriven, men det skiter jag i.

Har varit på våxnäs idag med Moster Ulla och mormor, vi "lättade på plånboken" som Ulla så fint sa, i affären Art center. Jag köpte mig 3 målar dukar, en stor, 30x40 och två små, ja vad kan de va, 15x15 kanske? Så nu ni ska jag börja måla lite, får se vad det blir för motiv, har inte riktigt bestömt det än.. ska kanske göra så att alla tre tavlor blir en tillsammans när man hänger upp dem, eller om jag ska måla tavlorna enskilt. Kanske målar ett hus på den stora, eller en fin solnedgång, eller en blomma, eller en fjäril, eller ja, vad som helst. Tänkte måla av något av det jag fotat, så ja, jag har några tusen bilder att välja mellan.. Men men, något kommer jag nog på. :) Kanske att ni kan få se resultatet senare om det nu blir färdigt.

Det ska även vara konstrunda här på hammarö, så jag funderar på om jag ska vara med med några av mina fotografier. I så fall får jag köpa ramar och beställa förstoringar på några fotografier. Ska även försök att sälja tavlorna för någon hundring, kanske kan täna lite på det, eller så går jag back, det märks då det, men det skulle ju vara lite roligt om det gick bra.


Sista natten med gänget

Nu har sista natten här hemma hos Krutow gått, kommer nästan att bli lite tråkigt att åka här ifrån. Har ju varit så skönt att få klara sig själv nu några dagar. Hade gärna stannat några dagar till, men kanske skulle tillbaka någon helg i september, vi får se.
Vaknade till i morse igen av att Krutte kom fram till oss och spann högt och ljudligt och smekte sitt mjuka ansikte i våra ansikten. Men sen tröttnade han och la sig igen, fick då sova till typ 9, sen somnade han ännu en gång till, på min bröstkorg med huvudet lutat mot min hals, väldigt mysigt, även jag somnade då av hans spinnandeljud.
Sen har vi ätit "hotell frukost" hela dagen, eller ja, någon timme ni alla fall.
Sen kom det en söt liten pojke hit och sa till oss att grannflickan hade varit dum mot honom, sen hörde jag inte så mkt mer vad han så, han va tydligen 3 år, så han pratade inte så jätte bra. :)
Nu har både jag och Tilda duschat, tror även Tilda sminkar sig nu, tyckte precis att jag hörde hur hon rotade i sminkväskan.


Frukosten




Katten är galen!

Tilda sitter på golvet och leker med Krutow nu efter att vi har sjungit hur länge som helst. Först blev det låtar från High School Musical, var ju tvungen att testa det, sen sjöng vi igenom hela SingStar Svenska Hits CDn.
Blir nog att sova tidigt ikväll eftersom det blev väldigt tidigt i morse, plus att vi blir säkert väckta samma tid i morgon av supersnälla Krutte.




Våran mysiga mat, tänker inte säga vad det innehöll. ;)


Krutow är GALEN, fast konstigt nog inte idag.


Men idag har han sovit nästan hela dagen, förutom när grannen kom hit
och lämnade över honom. Han ville tydligen komma in till dom.


Mysig väckarklocka

Första natten avklarad!
Vaknade vid klockan 6 i morse av att Krutow stryker ansiktet rakt i mitt ansikte och spinner rakt i örat på mig, lite mysigt om det inte hade varit så tidigt på morgonen eller igentligen natten. Han sprang mellan mig och Matilda och strök sig i ansiktet på oss en bra stund, men sen blev han väl trött igen och la sig, så vi fick sova till klockan 9 i alla fall.
Nu står Tilda i duschen och jag hade inget att göra, så jag tänkte att jag skulle skriva av mig litegrann. Men tror att hon har duschat klart nu, hör inte duschen längre i alla fall, så snart är det min tur att bli lite ren.


Krutow!

Nu sitter jag och Matilda i soffan hos min kusin, har precis ätit och är jätte mätta! Flygande Jakob, stod det på menyn, blev gott, fast väldigt starkt.
Nu snart ska vi titta på film, slår till med en animerad film nu när vi är hemma hos en barnfamilj, Ice Age 2.
Tog lite bilder på Krutow (kattungen) förut, men den här datorn ville inte ta emot mina bilder. Så jag ska kanske sno en bild på honom av min kusin.




Flitig som en myra

Idag har jag varit flitig som en myra, klippt Ludde, tvättat, vikt hela vårat klädberg och sorterat det i olika korgar. Det hann jag med i förmiddags, duktigt för att vara mig.

Men jaja, idag ska jag hem till min kusin där jag och Matilda ska vara kattvakter nu under helgen. Måste säga att katten har det underligaste namnet jag hört på en katt, Krutow, ska tydligen vara en innebandy eller fotbollsspelare som heter så, eller så va det ishockey, det va i alla fall ett namn från en idrottare.


Daniel Nermark


Oliver "Vispen" Berntzon


Jeremia Thelaus


Daniel Nermark med blå luva i ledning, resten kan jag inte namnen på...


Kan även vara en fin himmel på speedwaybanan.

Tyvärr va det riktigt kallt, höll ju på att frysa ihjäl. Men solkatterna vann i alla fall, 55-41.


Svårt att bestämma mig

I kväll blir det till att åka iväg till speedwaybanan.
Solkatterna VS. Griparna
. Tar med kameran så kanske jag kan skjuta några kort, beror på hur mkt jag har att göra i kaffeterian, så kanske ni kan få se något kort. Kanske finns någon speedwayintresserad bland mina läsare, det vet man aldrig. Så är det någon som är intresserad av tävlingen idag så är den klockan 19:00 på kalvholmen i K-D, antar att det är inträde, < 18 år - GRATIS, Vuxen - 100 kr, Pensionär - 80 kr, tror att det är så i alla fall, är inte säker på åldersgränsen till gratis. :)

Vad kan man hitta på annars idag då? Måla skulle vara kul, men har ingen målarduk att måla på, kan ju teckna med blyerts annars, fast jag känner för att kladda lite med acrylfärg. Så svårt det kan vara då.. Blir nog inget av det antar jag.


Paddel-äventyr!

Nu har jag fixat med bilderna från paddlingen, la även in dem lite större eftersom jag fått klagomål på små bilder. ;P





   



     












För första gången

I natt va första natten som jag sov helt ensam i huset! Eller ja, alla djuren va ju hemma, så här kan man inte vara helt ensam, men varken mamma, pappa eller Adrian va hemma i alla fall. :P

Känns konstigt att jag aldrig gjort det förut, men pga att vi har så mkt djur, så måste alltid någon vara hemma på nätterna, och ska familjen någon stanns så följer ju jag med självklart, så det har aldrig blivit att jag sovit själv. Men det är ju nyttigt, och bra gick det också.

Idag blir det singstar-kväll med vännerna. Längesen vi sjöng singstar nu, så detta ska bli oerhört roligt! Men innan vi sjunger får vi nog gå och bada någon stanns nu när det är så fint väder! :D


Ont överallt!

Nu har vi varit ute på vårat äventyr, 10 glada själar har tältat ute på en ö här på hammarö.
Fint väder med massa sol och bad, det är precis så det ska vara!
Just nu har jag träningsvärk i alla muskler i hela kroppen tror jag, speciellt i axlarna!
Så detta är tydligen något som behövs göras ofta, för att bygga upp lite muskler.

Är även hur trött som helst, och saknar Per som en idiot! Inte fått träffa han sen i onsdags och får nog inte träffa honom förens i morgon kväll.. Vet att ni inte tycker att det är mkt, men det gör jag, eftersom jag träffar honom varje dag annars.
Men men, det är väll nyttigt att vara ifrån varandra ett tag, fast inget jag gillar!

Och eftersom jag är trött så orkar jag inte redigera bilderna från ön än, men jag lovar, ni ska få se dom!


Fjärilar och Bolltistlar

Nu ska ni få bilderna från våran spa-kväll. :)
även några bilder från dagen innan när jag hade tråkigt och fotade lite blommor som finns i trädgården.












Vet att jag är snyggast! ;P


En minut för sent

Tänkte lägga in några snygga bilder på bloggen från igår, men precis när jag laddat över bilderna till datorn, så kommer Per och hämtar mig. Så bilderna får ni i morgon. :)

Snart ska jag och Per göra i ordning fiskpinnar och mos, sen titta på film, My best friend's girl.


Eget hemma spa

Nu ni har jag fixat ihop en packlista till mig och mina kompisar, för på torsdag bär det av till en ö med hjälp av kanoter, kommer hem dan efter. Ska bli himla roligt!
Detta ska bli våran tradition varje år!

Igår var vi alla tjejer hemma hos Sara, väldigt trevligt! Spa-kväll blev det, med pool badande, bastu badande, fina ansiktsmasker och hårinpackningar! Riktigt snygga var vi allihopa! Övernattning blev det också.


Slänger in en bild som jag gjorde härom dagen,
nästa får bli djävulen. ;P


Solen skiner, köp gardiner

Äntligen fint väder!

Men självklart finns det ingen att vara med, då blir det att man sitter inne ändå..
Är så himla tråkigt att vara ute helt ensam, vad kan man göra då lixom?
Per är ute och seglar den jäveln! Skulle jag också vilja göra, vara ute på vattnet nu när det är varmt,
det är skönt de!


RSS 2.0